Skip to main content

Хронічне ураження передміхурової залози

Хронічне ураження передміхурової залози (простати) є одним із найбільш поширених захворювань у чоловіків.

До його виникнення схильні чоловіки найбільш працездатного і репродуктивного віку – 30-45 років. Однак останнім часом вік хворих на простатит водночас і збільшився (до 50 років і старше), і помолодшав (до 25 років). Згідно даних ряду спеціалістів дермато-венерологів і урологів хронічним простатитом страждають від 30 до 58 % чоловіків.
У останні десятиліття відмічається зростання частоти виявлення хронічного простатиту. Це пов’язується як із фактичним зростанням рівня захворювань, що передаються статевим шляхом, так і із збільшенням числа сучасних та ефективних методів діагностики.
Дослідження останніх років вказують на зростання числа змішаних (мікстінфекційних) уражень сечостатевого тракту, що сприяє зміні характеру їх клінічного перебігу і збільшенню чисельності різнопланових ускладнень.
На розвиток і характер перебігу хронічного запалення сечостатевих органів, а також на виникнення ускладнень, зокрема копулятивного та репродуктивного характеру впливають також порушення біохімічного складу секретів додаткових статевих залоз і стан місцевого (локального) імунітету. При цьому роль порушень місцевого імунного захисту і змін біохімічного складу секретів простати та інших придаткових статевих залоз в патогенезі запальних захворювань статевих органів чоловіків та їх вплив на запліднюючі властивості еякуляту залишаються не зовсім з’ясованими та неповністю вивченими.
Сучасна лабораторія санаторію «Шахтар» проводить комплексне клініко-лабораторне, інструментальне і спеціальне діагностичне обстеження хворих на хронічний простатит, що включає дослідження ряду факторів місцевого імунітету репродуктивного тракту та біохімічного складу секрету передміхурової залози і секретів інших додаткових статевих залоз, що дозволяє більш об’єктивно оцінювати характер та ступінь ураження, прогнозувати перебіг запальних процесів в цих органах, а також розробляти індивідуалізовану комплексну терапію з урахуванням функціональної реабілітації при порушеннях копулятивної та репродуктивної функцій.
Комплексне санаторно-курортне лікування хронічного простатиту ускладнених порушенням копулятивної та репродуктивної функції, включає в себе: режим, дієтичне харчування, пиття мінеральної води «Нафтуся», застосування фізіотерапевтичних процедур, медикаментозного лікування, пелоідотерапії , бальнеотерапії. Вживання мінеральної води «Нафтуся» сприятливо впливає як на основне, так і на супутнє захворювання.
В санаторії «Шахтар» застосовують метод комплексної терапії шляхом комбінованого та індивідуалізованого застосування антибактеріальних засобів, а також медичних препаратів, терапевтична дія яких направлена на нормалізацію функцій передміхурової залози, сім’яних міхурців, сперматогенезу.
Фізіотерапевтичне лікування включає в себе: парафіно-озокеритові аплікації, грязьові ректальні тампони, СМХ терапія, ультразвукова терапія, дарсонвалізація, лазеротерапія, висхідний душ. Крім того, за показами призначаємо масаж передміхурової залози та інші спеціальні урологічні прийоми.
Санаторно-курортне лікування на курорті Трускавець дозволяє значно підвищити ефективність лікування хворих чоловіків та має важливе медико-соціальне значення, зокрема, в плані відновлення їх репродуктивного здоров’я.
Термін санаторно-курортного лікування-18-21-24 дні.

Інші статті

Контакти

  • Адреса : м.Трускавець, 82200 Львівська обл. вул. С.Бандери 44
  • Email : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Телефони : +38 (03247) 6-61-86

  • комп‘ютерна томографія та мамографія : +38(097)369-53-02

Ми в соцмережах

© Санаторій Шахтар Веб дизайн ArtWeb