Skip to main content

Гідроколонотерапія

В даний час інтенсивно відроджуються природні , фізичні методи впливу на організм, оскільки лікування ліками «хімією» не приносить бажаного ефекту у зв'язку з багатьма «побічними діями», в кінцевому результаті, вкрай негативно позначаються на загальному стані здоров'я людини.

До таких унікальних фізичних методів лікування в Трускавці відноситься гідроколонотерапія.
Гідроколонотерапія - це методика щадного промивання товстого кишечника з використанням спеціально підготовленої води, з метою виведення «калових шлаків», загальною дезінтоксикації організму, нормалізації обміну речовин, мінерального балансу, відновлення здорової і нормальної флори кишечника.
При використанні гідроколонотерапії заповнюється весь просвіт товстої кишки, до 1,5 м, тоді як клізма заповнює тільки його незначну ділянку довжиною до 25 см. Сама процедура гідроколонотерапії займає близько 45 хвилин, зате по своїй ефективності еквівалентна 8-9 клізм.
При дисфункції товстого кишечника, викликаних цілим рядом різних захворювань, утворюється кишкова інтоксикація - результат всмоктування з просвіту товстого кишечника отруйних токсинів, що утворюються при розкладанні і бродінні, неперетравлених залишків їжі, особливо білків, паразитів, загиблих клітин, слизу та ін. При порушенні евакуаторної функції товстого кишечника і наявності в ньому калових депозитів, призводить до різкого посилення гниття і бродіння , що в свою чергу викликає хронічну інтоксикацію всього організму. Вода в процесі реабсорбції (повторне всмоктування води ) , проходить через токсичний шлаковий шар кишкової стінки, забираючи розчинені токсини. Потрапляючи в кров, токсини розносяться по всьому організму потрапляючи в різні органи - печінка, нирки, головний мозок викликаючи загальну хронічну інтоксикацію. Хворі часто скаржаться на загальну слабкість, швидку стомлюваність, різні шкірні висипання, погіршення загального стану, депресію.
Ходять уперті чутки що, при використанні гідроколонотерапії, вимивається нормальна мікрофлора і настає дисбактеріоз. Кишкова флора постійно виділяється з кожним актом дефекації при цьому організм втрачає до мільярда мікроорганізмів. На лікування потрапляють люди, у яких як правило мають виражений дисбактеріоз, кількість нормальної флори у них невелике і патогенна кишкова мікрофлора не має тенденції до нормалізації, тому її видалення є необхідною умовою, для «перезаселення» товстого кишечника нормальною флорою. Після гідроколонотерапії видаляється переважно патогенна мікрофлора, і найголовніше, що кишкову мікрофлору неможливо видалити механічним шляхом, так як, стерилізація кишечника можлива тільки під дією сильних антибіотиків.
В даний час застосовуються різні апарати гідроколонотерапії з підготовкою води для промивання, а також повністю автоматизованим управлінням. Підготовлена вода, через спеціальний ректальний комплект, повільно наповнює товстий кишечник. Кількість і тиск води, що надійшла в кишечник, безперервно контролюється. Використовуючи спеціально розроблену систему, вимиваючи вміст з кишечника - абсолютно чисто. Після кількох сеансів лікування, постійна зміна між регульованим і контрольованим коротким внутрішнім тиском, і безпосереднім полосканням розпушить навіть значні і прилиплі частинки. Вода видалили токсичні нашарування кишкової стінки, виводяться через відвідний шланг. Використовувана унікальна технологія складається з послідовних серій спорожнення і заповнення товстого кишечника, викликає розтягування і скорочення м'язових стінок товстої кишки, що в поєднанні із зміною температури води від теплої до прохолодної стимулює кишечник і знижує спазми, відбувається внутрішній масаж.
Вода впливає на слизову оболонку температурно, механічно та хімічно, що сприяє поліпшенню місцевого кровообігу, виведенню відторгнутого епітелію, слизу, бактерій, токсинів і екскретів, зменшуючи аутоінтоксикацію. Всмоктування лікарських і мінеральних речовин з промивної рідини зумовлюють місцеве вплив на функцію кишечника і загальні оздоровчі реакції організму в цілому.
Принцип дії апарату заснований на принципі дії постійного сифона, який виключає можливість зайвого розтягування кишечника, його механічного травмування або підвищення внутрішнього тиску.

Інші статті

Контакти

  • Адреса : м.Трускавець, 82200 Львівська обл. вул. С.Бандери 44
  • Email : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Телефони : +38 (03247) 6-61-86

  • комп‘ютерна томографія та мамографія : +38(097)369-53-02

Ми в соцмережах

© Санаторій Шахтар Веб дизайн ArtWeb